Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Frisør

Overvejer du at blive frisør? Kan du lide at arbejde med hår og mode, og har du sans for kreativitet, form og farver? Nyder du at have med mange forskellige mennesker at gøre, og have en travl hverdag?
Så er frisørfaget noget for dig!

Som frisør lærer du at klippe og farve hår, og udfører kreative stylinger. Du arbejder med de nyeste trends, klippe- og farveteknikker, samt arbejde med ekstensions og makeup.

Frisør er også andet end hår; det kræver at man kan lide at have med mennesker at gøre og yde service. Via faget psykologi lærer man netop om, hvordan man skal rådgive og kommunikere med kunder.

Desuden skal man have en stærk krop, der kan holde til, at man står op på lange arbejdsdage.

Uddannelsens opbygning

Frisørddannelsen består af et hovedforløb, valgfag, praktikperiode og en svendeprøve lorem ipsum dolor sit.

Sådan er hovedforløbet til frisør

Uddannelsen er en såkaldt vekseluddannelse. Det vil sige at du veksler mellem at være hos mester og hos os på EUC Sjælland.

Som hovedforløbselev har du otte skoleperioder, som varer mellem fem og syv uger. Imellem skoleperioderne er du hos din mester.

Valgfri specialefag

Der skal vælges 5 ugers valgfri specialefag på hovedforløbet, men på grund af EUD reformen er det endnu ikke på plads hvilke specialefag der udbydes.

Praktikperiode

Du skal selv søge og finde din læreplads, i løbet af grundforløbet.
Find inspiration til lærepladssøgning

Svendeprøven

Svendeprøven til frisør gennemføres på 8. skoleophold. Det er en praktisk svendeprøve. Prøven er individuel og afvikles over to dage, hvor du skal løse to forskellige praktiske opgaver.
De to dage går skuemestre rundt og observerer samt kan stille spørgsmål til dine opgaver.
Efter bestået svendeprøve og endt læretid får du dit svendebrev og du kan kalde dig frisør.


Vil du være frisørelev?

På frisøruddannelsen er der specielle optagelseskrav. Dette indebærer, at du skal have en underskrevet uddannelsesaftale hos en frisør, før du kan komme ind på uddannelsen. En uddannelsesaftale er en aftale mellem elev og virksomhed, som har det formål at sikre eleven en praktikplads i deres skoleforløb.

Hvis ikke du har en uddannelsesaftale, skal du søge en kvoteplads. Der er to frister for kvoteansøgninger om året. Ansøgningsfristerne er 1. maj og 1. november.

Skolehjem

Når du bliver optaget på en erhvervsuddannelse på EUC Sjælland, har du mulighed for at bo på skolehjem i enten Næstved eller Haslev.

Åbent hus

Agnatem porrorupta sinciliquunt liqui tecum sapit archilos volupta sinvelia quas non comnim.