Hvis du besøger HTX Køge eller Næstved en tilfældig dag, vil du opleve...
To personer, der bygger robotter, mens en projektgruppe tænker i energiforbrug og miljøforbedringer. Nogle har travlt med at dykke ned i forskellige produktionsformer, mens andre programmerer computere. Nogle har fokus på byggeri og design og har hovedet inde i 3D-programmer, mens andre har hvide kitler på og dyrker bakterier eller ser på enzymer i petriskåle og spekulerer i sygdomsbekæmpelse. Det er vores elevers hverdag.
Meget mere end undervisning
Nu handler det hele ikke kun om fag og undervisning. Det er lige så vigtigt at have det godt og sjovt, mens man går på HTX, som det er at lære og blive klogere.
På HTX får du venner for livet. Både under studieturen, elevrådsarbejde, konkurrencer, festerne og meget mere.
Læs om aktiviteterne på HTX KØGE og HTX NÆSTVED
Hvordan er HTX skruet sammen?
HTX varer 3 år og består af et grundforløb og et studieretningsforløb.
Grundforløbet er på 3 måneder, og du får indblik i fag og studieretninger. Det afsluttes med eksamen i "Naturvidenskabeligt grundforløb" og "Produktudvikling." Og så vælger du studieretning.
Studieretningen er en form for "specialisering", hvor du arbejder i dybden med fag, som du er særligt interesseret i. Underviserne interesserer sig også for de samme fag og viser et kæmpe engagement, så her får du faglig undervisning, som både vil begejstre og udfordre.
Fag på HTX
HTX har obligatoriske fag, 2 studieretningsfag, et teknikfag og 1-3 valgfag. Fagene på HTX udbydes på Niveau A, B eller C. A er højeste niveau.
Du kan læse mere om de forskellige fag i infoboksen i højre side eller under vores to gymnasier - HTX Køge og HTX Næstved
Efter de første måneders grundforløb skal du vælge studieretning.
Det er her, at dine interesser og fremtidsdrømme får lov at præge din gymnasietid. Med studieretningen gør du dig klar til tiden efter studenterhuen er kommet på hovedet, og eksamensbeviset er sikret.
Med valg af studieretning, får du 2 studieretningsfag, som er på A/A-niveau eller A/B-niveau.
Vi sørger for, at fagene arbejder sammen, så du får en spændende og afvekslende gymnasietid.
Hvilken studieretning skal du vælge?
Du skal vælge ud fra interesse, og det som du gerne vil i fremtiden.
Grundforløbet giver dig en god introduktion til studieretningerne, indhold og arbejdsform samt underviserne. Og der er altid en studievejleder klar til en snak, hvis du skulle have brug for det.
Du kan også søge inspiration på Adgangskortet. Der kan du se, hvad der kræves for at komme ind på de videregående uddannelser, som kommer efter din gymnasietid.
Hvis du allerede nu ved, hvad du vil efter gymnasiet, så er det vigtigt, at du har de rigtige fag for at kunne søge optagelse på dit videregående studie.
Optagelse og SU
Sådan søger du optagelse
Du søger om optagelse på HTX via www.optagelse.dk. Du skal søge optagelse INDEN den 1. marts. Ungdommens Uddannelsesvejledning hjælper dig gerne med at ansøge HTX. Du kan læse mere om optagelse på de gymnasiale uddannelser på UddannelsesGuiden.
SU
Du har mulighed for at søge SU, når du går på HTX. Du kan læse om reglerne på www.su.dk. Her finder du også ansøgningsskemaet, som skal udfyldes og afleveres hos vores SU-administration. Har du spørgsmål om SU, kan du kontakte din studievejleder.