Uddannelsen veksler mellem teori og praksis. Du bliver skarp til at innovere, konstruere og udføre et godt håndværk. Du får en god forståelse for moderne byggeri og lærer at anvende bæredygtige løsninger, og så får du et bredt materialekendskab. Du lærer også at kommunikere med mange forskellige mennesker. Sammen med tømrerfaget har du gymnasiale fag som dansk, engelsk, matematik samt teknologi- og teknikfag. Fagene støtter dermed rigtigt fint op om hinanden. Alt efter hvilken uddannelsesaftale du hører under, er der forskellige økonomiske fordele med løn under din uddannelse.
Mange muligheder
Som tømrer kommer du til at arbejde med træ- og konstruktionsarbejde i forskelligt byggeri. Din hverdag vil typisk være præget af mange forskellige typer opgaver. For eksempel er det tømreren der lægger gulv, opsætter lofter, isætter døre og vinduer, udfører varmeisolering, monterer spær og opfører vægge. De indsætter vinduer, døre og forskelligt inventar. Du vil altså skulle udføre arbejde på både værksted og udendørs på byggepladser, så det er godt at have en god fysik.
En vigtig del af arbejdet går ud på at kunne rådgive og vurdere om materialers pris, kvalitet m.m. Du lærer selv at tegne og planlægge opgaver, og du arbejder med værktøj og maskiner.
Tilmelding
Al tilmelding foregår gennem
Når vi her på skolen har fået bekræftet dine oplysninger og karakterer, får du besked om optagelse via e-Boks.
Hvis du har en læreplads
Hvis du har indgået en aftale med en mester om ansættelse under din uddannelse skal der underskives en uddannelsesaftale mellem dig, mester og EUC Sjælland. Derfor skal du eller din mester kontakte os.
Når uddannelsesaftalen er på plads, bliver du automatisk indkaldt til dit skoleforløb.
Hvis du ikke har en læreplads
Hvis du ikke har en læreplads, men søger direkte ind på grundforløbets 2. del via optagelse.dk, vil du modtage en indkaldelse til afklaringssamtale - uanset om du allerede opfylder karakterkravet på 02 i dansk og matematik i grundskolens afgangsprøve.
Under dit grundforløb skal du søge efter en læreplads. Hvis du ikke har fundet en læreplads efter bestået grundforløb, og der er uddannelsesgaranti på din uddannelse, så kan du søge om optagelse til skoleoplæring i Skoleoplæringscentret.