Når du bor på skolehjem, skal du tage hjem i weekenderne. Det er kun i særlige tilfælde, at du har mulighed for at blive, og det skal altid ske efter godkendelse af en medarbejder på skolehjemmet.
Alt det praktiske
Når du er optaget på EUC Sjælland eller anden erhvervsskole, og er blevet bekræftet i, at du kan få et værelse hos os, sender vi et velkomstbrev til dig. Brevet beskriver mødetid og sted for indkvartering.
Første dag
Den dag du ankommer til skolehjemmet, får du nøglen til dit værelse. Værelset skal du som udgangspunkt dele med en. Værelset er møbleret. Du skal selv medbringe sengetøj og håndklæder.
Pris
- Hvis du er 18 år eller derover, koster det 612 kr. om ugen for kost og logi.
- Hvis du er under 18 år, uden en uddannelsesaftale, er opholdet gratis. Du kan få dækket dine hjemrejseudgifter. Dog kan der være tilfælde, hvor det ikke er muligt.
- Hvis du har en uddannelsesaftale (uanset din alder), er det din virksomhed, der betaler opholdet og som skal dække udgifter til en ugentlig hjemrejse.
- Hvis du er forsørger (uanset din alder), er dit ophold gratis.
Prisen justeres en gang om året.
Mad
Vi tilbyder dig morgenmad mellem klokken 7 og 8, frokost afhængig af din afdelings pause og aftensmad kl. 17.30. Alle måltider indtages i vores kantine på Jagtvej. Hvis du er syg og må blive på værelset, kan du ringe på 20 73 33 76, og så får du mad leveret på værelset.
Hvis du har lyst til at lave mad selv, er der kogeplader på værelserne. Du skal selv medbringe køkkengrej.
Rengøring
Det er dit eget ansvar at gøre rent på dit værelse. Vi sørger for at badeværelset rengøres en gang om ugen - hvis det er ryddeligt.
Vask
Ved indkvartering på skolehjemmet får du udleveret en brik og en vejledning. Brikken skal du bruge hver gang, du vasker eller tørre dine ejendele.
Faciliteter
Vi har en elevcafé, et motionsrum, bordfodbold, bordtennis og billard. Derudover har vi adgang til både en boldbane og et stort grønt område.
Beboerråd
Skolehjemmet har et beboerråd, der består af elever. Beboerrådet kan rådgive dig i dagligdagen, men er også initiativtagere til sociale arrangementer.
Sygdom
Hvis du bliver syg, skal du melde det til skolen, din mester, hvis du er i lære, og til kontoret på skolehjemmet. Som udgangspunkt skal du tage hjem, hvis du bliver syg.
Almindelig orden og samvær
Du lærer bedst i et rart og trygt miljø, hvor du trives med dine kammerater. Vi har derfor nogle fælles regler om samvær og hensyntagen til de fysiske rammer, som vi alle skal færdes i til hverdag. Vi omgås hinanden med respekt, og du fremmer trivslen, hvis du er imødekommende og tolerant og tager hensyn til dine kammerater.
Der skal være ro på skolehjemmet efter klokken 22.00. Generelt må du ikke genere de andre beboere med støj.
Skolehjemmet er røgfrit, og du må heller ikke indtage alkohol eller opbevare alkohol på værelset. Og narkotika og andre rusmidler er naturligvis under ingen omstændigheder tilladt.
Det er ikke tilladt at medbringe husdyr.
Forsikring
Det er vigtigt, at du er forsikret hjemmefra. Skolehjemmet dækker hverken tyveri eller skader, du måtte påføre dig selv, bygninger eller inventar.
Videoovervågning
Dele af skolehjemmet i Næstved er videoovervåget.
Arrangementer
Vi synes, det er vigtigt at hygge os sammen. Og vi tror på, at det gør motivationen i hverdagen meget større.
Derfor arrangerer vi i fællesskab med beboerrådet på skolehjemmet en række sociale arrangementer.
Vi håber, at du har lyst til at være med i fællesskabet.
Det koster ikke noget - kun lidt af din tid!
Hver torsdag er der café-aften, og så arrangerer vi biografture, bowling og spisning, tur til Tivoli og meget andet.