Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Maskinmesteren får vindmøllerne til at dreje rundt og gør verden grønnere

Maskinmesterens vigtigste opgave er at optimere energiløsninger og sikre klimavenlige forsyningsveje til brugerne. Kort sagt; Som maskinmester skal du lave fremtidens naturvidenskabelige løsninger i praksis.

Hos EUC Sjælland tilbyder vi et håndværksrettet forløb nærmere betegnet 1. til 3. semester. Hvis du tager dette forløb, er du sikret videre adgang på maskinmesteruddannelsen enten i Kalundborg eller Lyngby. 

VARIGHED

9 måneder (1.-3. semester)

STED
Næstved

Det er ikke nødvendigt at tage til maskinmesteruddannelsen på Teknika i Lyngby for at starte på uddannelsen som maskinmester. For første del af uddannelsen kan nemlig tages hos os i Næstved, ZBC i Slagelse eller EUC Nordvestsjællands adresser i Holbæk og Kalundborg.

Forløbet hos os varer 3 semestre (9 måneder). Fra 4. semester tages det resterende uddannelsesforløb i Kalundborg, Lyngby eller i Sisimiut, Grønland. Du vælger selv, hvor du ønsker at fortsætte uddannelsen.

Forløbet er for dig med en gymnasial baggrund som STX, HTX og HHX og uden relevant håndværksmæssig erfaring.

Vi henviser til Teknika for mere information om maskinmesteruddannelsen.

Adgangskrav og uddannelsens opbygning

Ansøgningsproces, genindskrivning eller overflytning

Hvad laver en maskinmester?

Som maskinmester har du mulighed for at arbejde med drift og vedligehold inden for en bred vifte af brancher fx medicinalindustrien, hospitaler, solfanger- og vindmølleanlæg samt spildevands- og rensningsanlæg.

Derudover kan en karriere som maskinmester føre dig til skibsfart, forsyningssektoren, offshore-industrien, service og rådgivning, elnettet, bygge- og anlægsbranchen, salg, ledelse samt optimering og udvikling af processer og tekniske systemer.

Vidste du, at maskinmesteruddannelsen også er en lederuddannelse? Efter endt uddannelse kan du ende i roller som miljøchef, projektleder, teknisk chef, energirådgiver, maskinchef eller drift- og vedligeholdelseschef.

Emner på forløbet:

  • El
  • Motorlære
  • Svejsning
  • Pneumatik
  • Drej og fræs
  • Arbejdsmiljø

Hjælp og vejledning

Har du spørgsmål til uddannelsen, økonomi, forløbet eller hele uddannelsen? Så kontakt vejlederen på Teknika xx på tlf.